Vigge on  aika velmu. Hän ei ole käynyt kellarissa, mutta kun Evan kanssa puhuimme kellarin pahasta hajusta, se heitti pokkana: "Ruumis siellä on!" Eva veikkaa viemärihajuksi, ja siltä se minunkin nenässä haisee. Melkein toivon, että se sittenkin olisi ruumis. Viemäriongelma on aina paha. Paha, paha ja kallis. En ole vihjannut asiasta Lissulle. Luultavasti Lissu vähättelisi hajua. Sehän on ensimmäinen reaktio, mutta ihmettelen kyllä, että kukaan ei ole Lissulle mitään sanonut. Tai ehkä onkin, ei ole vain kantautunut minun korviini (jotka kyllä kuulevat aika tarkasti kaikkea ja kaikkia). Mutta olen viettänyt paljon aikaa Evan ja Viggen luona (heh, täällä on tietokone ja nettiyhteys, ja Lissulla vain vanha sähkökirjoituskone), joten en ole kaikkia Lissun puheluita kuuntelemassa.

Pyöräkellarissa se paha haju on. Pesutuvan puolella tuoksuu vain pesu- ja huuhteluaineet. Semmoinen puhdas tuoksu. Ja kyllä minusta porraskäytävässäkin on välillä sipulipihvien ja nakkisopan hajun seassa sama tympeä viemärimäinen haju.

Pahaa hajua ei ollut kesällä. Silloin pyöräkellari tuoksui hyvältä, kellarimaiselta, ja yläkäytäväkin melkein puhtaalta, jynssätäänhän sitä päivittäin, niin että kivilattia kiiltää kuin olisi tyyni vedenpinta.

Jaa, nyt Eva meni sulkemaan keittiön ikkunan. Hajuaisti näköjään toimii vielä, joskin hitaanlaisesti. Haistoin jo tuokio sitten, että Helin Tytär tupakoi parvekkeella. Ja kuulihan sen myös, kavioastujalla on tietenkin kavioastujatytär. Heh!

Jaa, nyt Eva meni lämmittämään kahvia mikrossa. Jee! Herätys Vigge, saamme jotain vatsantäytettä!