Kirjoittaja tai kirjailija voi käyttää blogia sormiharjoitteluna (vrt. trilliharjoitukset pianonsoitossa - vieläkö niitä tehdään muuten?). Mutta entäpä tavallinen tahvo tai tarja, mikä on hänen syynsä?

Blogien syväpsykologinen syy (eli miksi niitä pidetään) ei ole auennut minulle.

Lueskelen joskus Vuodatuksen etusivulta päivitettyjen blogien alkuja ja ihmettelen, eikö ihmisillä ole perhettä, ystäviä, tuttuja tai lemmikkieläintä (heh), joille näitä asioita voisi kertoa. Miksi joku haluaa kirjoittaa ylös ja esiin, mitä on syönyt, kenen kanssa on ollut leffassa, minkä huoneen on siivonnut, kenen sukat on parsinut, kenet näki kaupungilla, millaisen kortin on askarrellut, millainen krapula tänään on, mitä mies ja lapset tekevät juuri nyt, mitä itse aikoo tehdä tunnin päästä... En ummarra.

Ovatko ihmiset niin yksin, ettei heillä tosiaan ole ketään, kenen kanssa jakaa näitä arkisia asioita?
Silloin kyllä olisi hyvä syy pitää blogia. Kun vielä joku lukisi sitä ja heittäisi kommenttia... Jos kertoo naapurille hississä, mitä on syönyt aamiaiseksi, voi jopa saada vastauksen, mutta blogin kautta ei todennäköisesti sellaista saa.

Haluavatko ihmiset jättää itsestään jäljen, puumerkin, muiston (Minä kävin täällä! Olen elänyt!)?
Siihen voisi suosittella jotain kiinteämpää muotoa (paperia ja pankin tallelokeroa), sillä Vuodatuksen ylläpitohan ei ota vastuuta, vaikka kaikki nämä blogit häviäisivät yhtenä rumana päivänä taivaan tuuliin.

Haluavatko ihmiset tulla huomatuksi, nähdyksi?
Blogimeressä on niin paljon silakoita, ettei yhtä kyllä erota joukosta, ellei ko. silakka omaa suurta ystävä- ja tuttavapiiriä.

Onko joku tutkinut, miksi blogeja pidetään? Ei sitä, mitä blogeihin kirjoitetaan, vaan syitä. MIKSI? Miksi ihmeessä minäkin pidän blogia?!! Haluaisin tietää.

Auta kissaa pistoksissa ja vastaa seuraaviin kysymyksiin:

1. Pidätkö blogia?

2. Miksi pidät? Miksi et pidä?

3. Mitä blogisi sisältää? Millainen haluaisit sen sisällön olevan?

4. Keitä varten pidät blogia? Keiden haluaisit lukevan blogiasi? Keiden tiedät lukevan blogiasi?

5. Kuinka kauan olet pitänyt blogia? Kuinka kauan aiot pitää blogia?

6. Luetko muiden blogeja?

7. Miksi luet? Miksi et lue?

8. Millaisia blogeja haluaisit lukea? Millaisia haluaisit blogien olevan?

9. Blogien tulevaisuus - onko sitä?